fbpx

Solpaneler för k-märkta hus

Bevara historien med solenergi –
innovativa lösningar för k-märkta hus

När det gäller k-märkta hus är det viktigt att balansera bevarandet av deras historiska egenskaper med behovet av att använda hållbara energikällor som solenergi. Feels Like Sun, ett företag som specialiserar sig på solenergi-lösningar, erbjuder innovativa och diskreta alternativ för ägare av k-märkta hus över hela Sverige. Enligt Anton Tajiev, arkitekt SAR och medgrundare av Feels Like Sun, är det möjligt att skapa en harmoni mellan solenergi och bevarandet av vårt kulturarv.

”Vi förstår att ägare av k-märkta hus vill bevara deras historiska utseende. Våra solpaneler är designade med omsorg
för att smälta in i husets arkitektur och samtidigt generera ren och hållbar energi.”

– Anton Tajiev, Arkitekt SAR och medgrundare av Feels Like Sun

Anton Tajiev är en av fyra grundare till Feels Like Sun. Företaget specialiserar sig på innovativa lösningar för solenergi. I sin roll som arkitekt upplever han att företaget har en stark fördel i sitt erbjudande som de flesta konkurrenterna saknar.

– Vi förstår att ägare av k-märkta hus vill bevara deras historiska utseende. Våra solpaneler är designade med omsorg för att smälta in i husets arkitektur och samtidigt generera ren och hållbar energi. Vi samarbetar med våra kunder för att säkerställa att installationen av solpaneler på k-märkta hus görs på ett sätt som respekterar husets historiska värde. Vår erfarna personal har kunskap om hur man bevarar integriteten hos dessa speciella byggnader.

Feels Like Sun - - ‍
Anton Tajiev, Arkitekt SAR och
medgrundare av Feels Like Sun

Solpaneler med en mer traditionell design, såsom solpaneler med svarta solceller och svart ram, kan smälta in väl på äldre hus. För tegeltak finns det solpaneler med röda solceller som passar perfekt. Ägare av k-märkta hus som önskar en modern touch kan välja solpaneler med helsvarta solceller eller integrerade solpannor för en stilren och enhetlig look.

–Solenergi kan vara en fantastisk resurs även för ägare av k-märkta hus. Genom att välja de rätta solpanelerna och genom att följa riktlinjerna för installation kan man dra nytta av solens kraft utan att kompromissa med historiens värde, säger Anton

Genom att installera solpaneler på k-märkta hus kan ägare dra nytta av solenergi och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid. Feels Like Sun strävar efter att hjälpa ägare av k-märkta hus att kombinera det bästa av två världar – bevarandet av historien och nyttjandet av solens kraft. Med deras expertis och innovativa lösningar kan ägare av k-märkta hus gå in i framtiden utan att förlora sitt förflutna.

– För att bevara husets ursprungliga utseende och uppfylla kraven för installationen av solpaneler är det viktigt att söka tillstånd från kommunen och följa de nationella riktlinjerna. Dessutom rekommenderas det att anlita en professionell och erfaren installatör som förstår specifika behoven hos k-märkta hus, avslutar Anton.